İSTANBUL / BAĞCILAR - Mahmutbey İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUN TARİHÇESİ

1924 Yılında Türkiye ve Yunanistan arasında mübadele sonrasında Mahmutbey'de yaşayan halk ilk yıllar da öğrenim süresi 3 yıl olan okul da okumuş ve daha sonraki yıllar da ise bu süre 5 yıl olan ilkokula kavuşmuştur. Eldeki kayıtlara göre Mahmutbey'de ilk kez 1924 Yılın da İlkokul açılmıştır. O sıralar da okul olarak bir devlet binası mevcut olmadığından halka ait özel binalar da öğrenim sürmüştür. Bu binalarda iki katlı olanında eğitim öğretim yapılmıştır. Yanındaki tek katlı bina ise öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak için kullanılmıştır.

10 Kasım 1958 yılında kültür caddesin de 3 derslik ek bina (c blok) yapılarak hizmete girmiştir. Artan ihtiyaca cevap vermeyen bu iki binaya ek olarak okulun yanındaki iki dersli bina kiralık olarak tutulmuştur.

14 Eylül 1981 tarihinde iki derslik ek bina (b blok) yapılmış ve böylece okulumuz 1300 parsel ve 2430 m2 lik 3 ayrı bina ve 7 derslikten oluşan bir okul olmuştur. Okul bahçesine 14.09.1981 yılında Atatürk büstü yapılmıştır.

Nüfusun hızla artması ve 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmesiyle birlikte binalar yetersiz kalmış ve okul 13.12.1999 tarihinde eski bina yıkılmış ve yeni okul inşaata başlamıştır.

Bu sırada eğitim öğretime Atatürk caddesi üzerinde yer alan eski bir köy binasına devam edilmiştir.

8 Kasım 1999 tarihinde yeni okul binası tamamlanarak eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuz 5 katlı tek bina olarak yapılmış olup, 32 derslik 4 anasınıfı dersliği ile toplantı salonu ve kütüphaneden oluşmaktadır.

Okulumuzun toplam alanı 2430 m2, bahçe alanı 1575 m2 dir.

Yayın: 26.10.2021 - Güncelleme: 26.10.2021 12:32 - Görüntülenme: 397